Hirdetés

Bajban az AMD, szinte eltűnt a nyeresége egy év alatt



|

Hatalmasat zuhant a CPU- és GPU-gyár nyeresége, és ezt csak félig indokolja a tavalyi hatalmas felvásárlás.

Hirdetés

Hatalmas sikert könyvelhetett el tavaly a Lisa Su vezérigazgató alatt újjáéledt AMD: a koronavírus miatti karanténozások és a kriptoőrület következtében felpörgött a PC-piac, a felhasználók (és a nyerészkedők) az összes új CPU-ra és videokártyára lecsaptak. Most azonban kiderült, nagy a baj:

Idén a harmadik negyedévben 5,6 milliárd dolláros bevétellel 66 milliós nyereséget könyvelhettek el.

Ezek pedig finoman szólva lehangoló számok a tavalyi Q3-ban látott 4,3 milliárdos bevétellel elért 923 milliós (!) nyereséghez képest.

Hirdetés

Az eredmény részben érthető. A bevétel azért emelkedett, mert most ért be, hogy ők gyártják az aktuális konzolgeneráció chipjeit, azaz a "gaming" szegmens 14 százalékkal jobb eredményt produkált, és 45 százalékkal nőtt az adatközpont-divízió bevétele, részben a sikeres Epyc CPU-családnak, részben a frissen megvásárolt Xilinx termékeinek köszönhetően.

A Xilinx chipgyár felvásárlása azonban nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elapadt a nyereség: most könyvelték ugyanis a 35 milliárdos összeget, amibe a vállalat került, így jött ki a fenti eredmény. Az AMD ennek ellenére bizakodó: Lisa Su szerint a karácsony közeledtével rengeteg konzol elkel majd, és napokon belül bemutatják az új GPU- és CPU-generációt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.