Hirdetés

Bajban lehet a Gigabyte



|

A gyártó állítólag elküldi a dolgozóinak 10 százalékát, illetve a marketing-költségvetését is csökkenti.

Hirdetés

A Digitimes jól értesült forrásai úgy tudják, hogy a Gigabyte megpróbálja fellendíteni a pénzügyi helyzetét. A helyzet nem túl rózsás ugyanis 2019-ben az alaplapok és a videokártyák piacán. Az utóbbi az előrejelzések szerint zsugorodik majd, míg az alaplapoké gyenge marad. 

Hirdetés

A jelentések szerint a Gigabyte két eltérő módon igyekszik felkészülni az idei év nehézségeire. Egyik oldalról a marketinges költségvetést csökkentik, másrészt pedig a dolgozók létszámát. Állítólag azok közül küld el embereket a Gigabyte, akik az alaplapokon dolgoznak. 

A Gigabyte a jelentések alapján 16 millió alaplapot szállított le 2016-ban, az idei évben azonban a kitűzött cél az, hogy sikerüljön átlépni a 10 milliót. Ez nagy csökkenést jelent 3 évre vetítve. 

Mivel a kriptovalutás bányászőrület véget ért, ezért a videokártyák iránti kereslet visszaállt, nagyjából a 2016-os szintet érheti el idén. Ez 3,5 milliós darabszámot jelent, ami igen nagy csökkenés a 2017-es 4,8 millióhoz mérten. 

Nem kizárt, hogy a gyártó (és így a többi cég is a szektorban) megpróbál majd magasabb haszonkulcsot rátenni a csúcstermékeire, hogy ezzel növelje a nyereségét az egyre zsugorodó piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.