Hirdetés

Kemény meló javítani az új, 13 hüvelykes MacBook Pro laptopot



|

A 2019-es modell az iFixit szakemberei szerint még nehezebben javítható, mint az elődje.

Hirdetés

Sajnos manapság elég jellemző piaci trend, hogy a modern okostelefonok és laptopok egyre nehezebben javíthatóak. A gyártók általában az alaplaphoz forrasztanak egyes alkatrészeket, így azok később nem fejleszthetőek (mint például a RAM). Az Apple még tovább ment, és speciális SSD-re váltott a 13 hüvelykes MacBook Pro esetében. 

Hirdetés

Az iFixit nemrég pedig darabokra szedte a frissen bejelentett, 2019-es utódot, és rossz hírekkel szolgált a rajongóknak. Főleg a külsős szervizeseknek. 

Az új, 2019-es, 13 hüvelykes MacBook Pro SSD-jét szintén odaforrasztották, mint például a Dell XPS 13 2-az-1-ben gépben. Az Apple még a hűtőbordából is leborotvált egy kicsit, így remek kérdés, hogy a 4-magos CPU hűtése mennyire lesz hatékony. Az akku viszont 7 százalékkal nagyobb kapacitású, ez feltétlen jó hír. Ráadásul még jackcsatlakozó és Thunderbolt portok is akadnak. 

A forrasztott SSD-t a szakértők mindig egyenlőnek tartják a tervezett elavulással, ami nem vet jó fényt egy gyártóra. Főleg azért, mert az SSD-k élettartama nem végtelen, ráadásul tönkre is mehetnek. A cseréjük általában pofonegyszerű, itt azonban az alaplap cseréjét is igényli, garancia mellett pedig valószínűleg egyenlő egy új laptoppal. Ezt persze megússzák a gyártók, elvégre a Samsung például 5 évnyi zavartalan SSD-használatot garantál - addigra pedig rég lejár majd a garancia. 

Mondani sem kell, a történet olaj volt a tűzre az Apple-kritikusok szemében. Az iFixit pedig 10-ből 2 pontot adott az új MacBooknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.