Hirdetés

Beadhatják a kulcsot a Ryzen CPU-k Linux alatt



|

Komoly terhelés során a folyamatok összeomolhatnak, a Ryzen 3, a Ryzen 5 és a Ryzen 7 processzorok is érintettek.

Hirdetés

Az AMD Ryzen processzorai komoly teljesítménybeli ugrást garantálnak az előző generációhoz mérten, ráadásul ár-érték arányban is kiválóak. Azonban egyes környezetekben a processzormagokat nehéz kihasználni, sőt, inkább problémákat okoznak. 

Hirdetés

A Linuxot használó emberek az elmúlt hónapokban arra panaszkodtak, hogy a komoly terhelést jelentő feladatok és a párhuzamos munkafolyamatok során olyan hibák jelentkeznek, amelyek végül a folyamatok összeomlását okozzák. Az AMD megerősítette, hogy a probléma valós. 

A windowsos felhasználókat egyáltalán nem érinti ez a jelenség, és a Threadripper, valamint az Epyc chipekkel sincs probléma. A Ryzen 3, a Ryzen 5 és a Ryzen 7 processzorokkal viszont igen. 

Némi vigaszt jelent azért, hogy a Ryzen-alapú PC-t valóban nagyon meg kell terhelni, hogy az alkalmazások összeomoljanak. Átlagos használat mellett nem jelentkezik a hiba Linux alatt sem. 

A gond viszont a processzorokkal van, vagyis egyelőre nehéz megmondani, hogy mikor és hogyan lehet elhárítani a kellemetlenségeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.