Hirdetés

Befutott a Windows 10 tavaszi frissítése



|

Óvatosan, de támad a 21H1 update nyilvános változata.

Hirdetés

A Windows háza táján mostanság egyértelműen az új külsőt hozó Sun Valley frissítés a legérdekesebb téma, főleg, miután a Microsoft elismerte a dupla képernyőkre szánt Windows 10X-projekt beszántását. Sokan várták ugyanakkor a kisebb, de fontos újításokat tartalmazó 21H1 kódjelű májusi update-et is, amit a redmondiak már hónapok óta tesztelnek a Windows Insider program résztvevőivel.

A csomagot egy kisebb trükkel eddig is be lehetett szerezni, a továbbiakban viszont már nem lesz szükség az ügyeskedésre, a Microsoft hivatalos blogján ugyanis bejelentették, hogy nyilvánosan is elérhetővé vált a biztonsági, távoli hozzáférési és minőségi javításokat hozó frissítést.

Hirdetés

A hírt közlő posztban John Cable, a Microsoft programkezelésért felelős alelnöke arról ír, hogy a Windows Insider tesztelőitől kapott visszajelzések alapján a frissítés készen áll a nyilvános megjelenésre. Az óvatosság viszont továbbra is szempont, ezért a 21H1-es csomagot csak fokozatosan teszik mindenkinek letölthetővé a következő hetek során, hogy legyen idő a rejtőző hibák kijavítására.  

Ennek pedig inkább örülni kell, hiszen a Windows 10 rendszeresen kerül a hírekbe azzal, hogy éppen mit rontanak el az aktuális frissítések: az áprilisi pakk például kék halállal és akadozó játékokkal lepte meg a felhasználókat.

Ha kíváncsi vagy, hogy nálad is elérhető-e a májusi update, a Gépházon belül a Frissítés és Biztonság menü Windows Update almenüjében tudod ellenőrizni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.