Hirdetés

Behúzza a kéziféket a NAND- és a DRAM-piac



|

Úgy néz ki, hogy alacsony lesz a kereslet, ezért a nagyok mindent megtesznek, hogy a vételárak ne zuhanjanak a padlóra.

Hirdetés

A Digitimes jelentése szerint a Samsung és az SK Hynix egyaránt lelassította a tervezett fejlesztéseit és beruházásait. A gondot az jelenti, hogy 2019 első felében jóval kevesebb NAND flash memóriára és DRAM-ra van igénye a piacnak. 

Hirdetés

A vételárak jelenleg nem igazán kedvezőek, ugyanis a magas kereslet nagyobb, mint a gyártók kapacitása. A gyártók pedig eleve alacsonyabbra lövik be a kapacitásaikat, így mesterségesen tudják magasabb szinteken tartani a vételárakat. Eközben a NAND flash memóriák piacán az egy GB-ra vetített árak folyamatosan zuhannak. Ha a kereslet is zuhanni kezd, akkor nagy lenne a baj (gyártói oldalról), ezért alacsonyabb termeléssel igyekeznek fékezni a folyamatot. 

A jelentések szerint a Samsung egyelőre felfüggesztette a gyártáskapacitás bővítésére vonatkozó terveit. Állítólag az idei harmadik negyedévtől további havi 30 000 ostyával növelték volna a DRAM-piac termelését, de most csökkentik a számokat, hogy az árak ne fogjanak padlót. Az SK Hynix szintén visszavett a tempóból, bár onnan konkrétumok nem szivárogtak ki egyelőre. 

A szakértők szerint mindez arra enged következtetni, hogy a memóriapiacon nem igazán számít, hogy van-e kereslet vagy sem. A DRAM-árak továbbra sem esnek vissza a régen látott szintekre, ez egyelőre álom marad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.