Hirdetés

Bekavart az Intelnek az NVIDIA



|

Úgy volt, hogy az Intel 6 milliárd dollárért vásárolja fel a hálózati eszközökkel foglalkozó Mellanox Technologyt, de az NVIDIA többet ajánlott.

Hirdetés

Bő egy hónapja derült ki, hogy az Intel 6 milliárd dollárért vásárolja fel a hálózati eszközökkel foglalkozó, izraeli Mellanox Technologyt. A dolog sima ügynek tűnt, elvégre a 6 milliárd dolláros vételi ajánlat 35 százalékos prémiummal fejelte meg a Mellanox aktuális értékelését. 

Hirdetés

Kiderült azonban, hogy az Intel még nem kötötte meg az üzletet, és más nagyágyúk is pályáznak a Mellanoxra. A legnagyobb riválist az NVIDIA jelenti, amely állítólag még nagyobb összeget ajánlott, mint az Intel. A konkrét összeget nem hozták nyilvánosságra, de egyes tippek szerint 7 milliárd dolláros ajánlatról van szó. 

Az NVIDIA nagyon szeretne egyre nagyobb szerephez jutni az adatközpontokat kiszolgáló hálózati hardverek piacán, elvégre sokat fektetett a GPU-alapú AI-gyorsítókba és az NVLinkbe is. A hardveres kínálatot most NIC-k és switch-ek segítségével tehetik teljessé. 

A Mellanoxot 1999-ben alapították Izraelben, a cég csúcsteljesítményű hálózati processzorokat és NIC-ket tervez, többek között. Izraelben a legnagyobb tech szereplő az Intel, amely nem csak számos kutatóközpontot üzemeltet, de gyárai is vannak az országban. Az NVIDIA ezzel szemben 2017-ben nyitotta meg az első fejlesztési központját. 

Az Intel korábbi jelentések szerint a Huaweit szorongatná meg az 5G-s piacon a Mellanox-felvásárlással. 

Frissítés: az NVIDIA és a Mellanox Technology hivatalosan is bejelentették, hogy megállapodtak egy 6,9 milliárd dolláros felvásárlásban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.