Hirdetés

Bemutatkozott a Samsung Exynos 2100, de jövőre már AMD GPU kerül a Galaxy telefonokba



|

Megtudtuk, mi lett a két éve bejelentett partnerség eredménye, de várnunk kell még egy kicsit arra, hogy élvezhessük ennek gyümölcsét.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S21-ek is úgy kerülnek majd piacra, hogy míg Észak-Amerikában a Qualcomm-féle Snapdragonnel (alighanem egész pontosan a Snapdragon 888-cal) szerelik őket, Európa és Ázsia lakói az elmúlt években valamivel gyengébbnek bizonyuló Exynos frissített változatát kapják meg. A jövő évi modellel ugyanakkor felzárkózhat a koreai gyártó: 2019-ben állapodott meg az AMD-vel, és várhatóan 2022-ben érkezhetnek az első, AMD GPU-t tartalmazó készülékek.

A Galaxy S21-ekbe szánt Exynos 2100 még Arm Mali-G78 GPU-val érkezik, de a Galaxy S22-k (vagy akárhogy fogják őket hívni) már az új techológiát alkalmazzák. Azt, hogy pontosan ez milyen változásokat hoz, még korai megmondani, sok minden függ attól is, hogy mi egyebet nyújtanak majd a Samsung jövő évi csúcskészülékei.

Hirdetés

Az Exynos 2100 5nm-es technológiával készül, és beépített 5G modellel rendelkezik, ami a sub-6GHz-et és az mmWave-et is képes kezelni. Nyolcmagos CPU van benne, amiből az egyik Arm Cortex-X1 mag 2,9GHz-en pörög, és ezt egészíti ki három Cortex-A78 és négy energiatakarékos Cortex-A55.

Az MI munkáját a hárommagos NPU segíti. 10%-os teljesítménynövekedésre és 20 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztásra számíthatunk, valamint támogatottak a 200 MP-es kamerák is, és egyszerre akár 6 lencséhez képes csatlakozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.