Hirdetés

Bemutatkoztak a Micron első, otthoni felhasználásra szánt PCIe 4.0-s SSD-i



|

Az új technológiának köszönhetően hamarosan laptopokban és asztali gépekben is találkozhatunk majd a villámgyors tárhellyel.

Hirdetés

Zajlik a virtuális Computex, ahol több gyártó is bemutatta már, hogyan készül a következő generációs váltásra. A villámgyors DDR5 memóriák után most a háttértárak terén is van minek örülni, hiszen a Micron leleplezte a legújab, 176-réteges 3D TLC NAND flash memóriára épülő SSD-it, amik a Micron 3400 és Micron 2450 név alatt futnak majd be.

Hirdetés

A Micron 2450 az alsóbb árkategóriában száll majd versenybe, és nemcsak M.2 22x80, hanem 22x42 és 22x30-as méretben is elérhető lesz, így igazán kompakt gépekbe is bekerülhet. A PCIe Gen4 x4-es lapkák 256 GB-tól 1 TB méretig készülnek.

Az adat-intenzív applikációkhoz pedig jön a Micron 3400-as sorozat, ami 512 GB-től 2 TB-ig lesz elérhető. Ezek az SSD-k olvasási sebességben dupláját nyújtják az előző generációs Micron 2300-as modelleknek, és írásban is 85%-kal gyorsabbak. A pontos megjelenési dátumot egyelőre nem ismerjük, de várhatóan hamarosan a boltokba kerülnek a háttértárak, amelyek ára valószínűleg a vártnál kicsit magasabb lesz, tekintve, hogy a Chia bányászok a hazai viszonteladóktól is felvásárolták a legtöbb SSD-t és HDD-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.