Hirdetés

Bemutatkoztak a Samsung Galaxy Book Pro laptopok, amik vékonyak, de erősek



|

A Samsung a Galaxy Book Pro és Galaxy Book Pro 360 készülékekkel ugyanabban a kategóriában versenyez, mint az Apple a MacBook Próval.

Hirdetés

Mai Samsung Unpacked rendezvényén a gyártó kivételesen nem okostelefonokat mutatott be, hanem leleplezte laptopcsaládját, ami a Samsung Galaxy Book Pro nevet kapta. A windowsos gépek kiválóan kommunikálnak a Galaxy telefonokkal, és a 360 még az S-Pen használatát is támogatja, ehhez jár is egy az érintőképernyős tollból.

A két laptop nagyon vékony: a Pro 11,2 milliméteres, a Pro 360 11,9-es. Mindkettő esetében 13,3-as vagy 15,6-os Super AMOLED kijelző közül választhatunk 1920x1080-as felbontással, belül pedig egy 11. generációs Intel Core i5 vagy i7 processzor, Intel Iris Xe GPU, 8 vagy 16 GB RAM, és akár 512 GB vagy 1 TB tárhely kaphat helyet.

Az akkumulátorok akár 17 órán át bírják, és 65W-os gyorstöltéssel, egy USB-C porton keresztül kapják az energiát. Lesznek LTE-s és 5G-s változatok is, melyek elérhetősége piaconként eltérhet, és eleve csak később kerülnek piacra, de a Wi-Fi 6 és Wi-Fi 6E  támogatása adott.

Hirdetés

Frissítették a billentyűzeteket, a trackpad 23%-kal nagyobb lett, a 360-as változat pedig, ahogy azt a neve sugallja, annyival is többet tud, hogy a képernyő teljesen hátrahajtható, így a gépet kvázi tabletként is használhatjuk. 720p-s webkamerát, Dolby Atmost támogató AKG hangszórókat, dual-array mikrofonokat, és egy a bekapcsológombba épített ujjlenyomatolvasót is kapunk, valamint egy Thunderbolt, két USB-C, egy 3.5mm-es jack csatlakozóval és egy MicroSD kártyaolvasóval számolhatunk - ezeket a 15"-es kiadásoknál egy HDMI port egészíti ki. Okostelefonunkat könnyen összekapcsolhatjuk a Windows-zal, tabletünket pedig akár másodlagos kijelzőként is használhatjuk.

A megjelenés május 14-ére várható, a Pro 13"-es és 15"-es változata 1099 és 1199 eurótól, a 360 1199 és 1299 eurótól indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.