Hirdetés

Bemutatkoztak az új Snapdragon chipek, ezekre épülnek majd az olcsóbb mobilok



|

A Qualcomm leleplezte a Snapdragon 6 Gen 1-et és a Snapdragon 4 Gen 1-et is, amik belépő szinten és a középkategóriában dolgoznak majd.

Hirdetés

A Qualcomm Snapdragon szériája mellett egyre több gyártó tette le a voksát, immár a Samsung is elengedte az Exynos chipeket, és teljes egészében a csúcskategóriás Snapdragon SoC-kre állnak át. De nemcsak a félmilliós mobilokban megy nagyot a vállalat, az elérhető árú telefonokba is készülnek az új chipek.

A most bemutatott Snapdragon 6 Gen 1 már a 4nm-es gyártástechnológiával készül, míg a belépő szintű Snapdragon 4 Gen 1-nél megmaradtak a 6nm-nél. Bár teljes specifikációt még nem kaptunk, A Snapdragon 4 Gen 1 15%-kal gyorsabb processzort és 10%-kal nagyobb grafikus teljesítményt ígér (bár nem konkretizálták, de minden bizonnyal a Snapdragon 480/480+-hoz képest), míg a nagyobb chip 40%-os előrelépést jelent majd számítási teljesítményben, de itt sem kötötték az orrunkra a referencia chip modellszámát.

Hirdetés

A Snapdragon 6 12-bites Spectra Triple ISP-je támogatja a natív HDR képeket és videókat,  és az akár 200 MP-es kamerákat, kapunk Wi-Fi 6E támogatást és egy 4. generációs Snapdragon X62 5G modemet. Ez utóbbit a kisebb chip is megkapja, de Wi-Fi 6E nincs, ahogy a gyártó MI motorjából sem a legújabbat kapjuk. Ezzel együtt belépő szinten is támogatják a 120Hz-es FHD+ kijelzőket, a 108 MP-es kamerákat, és egy speciális algoritmus dolgozik a képek zajcsökkentésén. 

A Snapdragon 4 Gen 1 még szeptemberben bemutatkozik az iQOO Z6 Lite-ban, míg a Snapdragon 6 Gen 1-re egészen 2023-ig kell várnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.