Hirdetés

Beperelték az NVIDIA-t, amiért visszaesett a videokártyák iránti kereslet



|

Nem csak a kriptolufi pukkant ki 2018 végén, hanem kicsit az NVIDIA is. A hirtelen keresletcsökkenés miatt csoportos keresetet indítottak az óriás ellen.

Hirdetés

Elég rosszul kezdődik az új év az NVIDIA számára. Újabb csoportos keresetet indítottak az óriás ellen. A problémák azonban még tavaly kezdődtek. 

Hirdetés

Az NVIDIA tőzsdei árfolyama 2,1 százalékkal csökkent, miután bemutatta a Turing mikroarchitektúrára építő videokártyáit. Akkor azonban nem volt jele annak, hogy a helyzet sokkal rosszabb is lehet. 

A hetek múlásával azonban az NVIDIA árfolyama nagy tempóban kezdett el zuhanni. Végül az óriás a piaci értékének több mint felét elveszítette néhány héten belül. Az árfolyama közel 54 százalékot esett az éves csúcshoz mérten, ami egyébként nem volt olyan régen. 

A Kalifornia államban működő Schall Law jogi cég úgy véli, hogy ez a hatalmas csökkenés nem csak a tőzsdei piac sajátosságainak köszönhető (a tech cégek általánosságban is rosszul szerepelnek mostanában, leszámítva a különféle óriásbotrányokat és jövőképpel kapcsolatos aggodalmakat). Éppen ezért csoportos keresetet indított az NVIDIA ellen. 

A Schall Law szerint az NVIDIA hamis és félrevezető állításokat fogalmazott meg a piacnak. Az ügyvédek szerint az NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra. Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős. A jogászcsapat szerint az állítások hamisak és félrevezetőek voltak, mire pedig kiderült az igazság, a befektetők komoly veszteségeket szenvedtek. A Schall Law arra bátorítja a befektetőket, hogy csatlakozzanak az ügyhöz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.