Hirdetés

Bezár a Western Digital merevlemez-gyára



|

Az SSD-k térhódítása miatt nincs elegendő méretű kereslet: bezár a WD 1973 óta üzemelő merevlemez-gyára.

Hirdetés

Egyre több eszközben bukkannak fel az SSD-k, és egyre többen részesítik ezeket előnyben, ha új adattárolót keresnek. Ami azt illeti, a hagyományos merevlemezek kereslete alaposan megcsappant. 

Hirdetés

A felhasználók egyértelműen a gyorsabb teljesítményt nyújtó, kompakt SSD-meghajtókat választják a HDD-k helyett. A merevlemez-gyártók persze igyekeznek elkerülni az elkerülhetetlent, vagyis új technológiákkal növelik a tárolók kapacitását. 

A HDD-tárhely növekszik is, gyorsabban, mint ahogyan az SSD-k vételára csökkenne. A jelek szerint azonban mindez nem volt elég. 

A The Register jelentése szerint a Western Digital úgy döntött, hogy bezárja a Malajziában lévő merevlemez-gyárát. Ez a WD egyik első gyárüzeme, amely 1973 óta működik. Most, hogy ezt bezárják, a WD-nek már csak két gyára marad, Thaiföldön. Értelemszerűen a WD az SSD-piacon szeretne nagyobb részesedést elérni a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.