Hirdetés

Bezuhant a Gigabyte értéke, miután a cég a kínai gyártókat ócsárolta



|

Természetesen elnézést kértek azóta, de a részvények még mindig nem állnak túl jól.

Hirdetés

Annak, aki egy óriásvállalatot képvisel, nagyon meg kell válogatnia, mit mond és hogyan fogalmaz. Ezt most egy életre megtanulta az is, aki a tajvani Gigabyte Technology nevében arról írt a gyártó blogján, hogy míg a konkurensek "olcsó, gagyi", kínai gyártóktól származó termékekre támaszkodnak, ők nem. 

A posztot azóta eltávolították, és kiadtak egy bocsánatkérést, melyben belső menedzsmentbeli hibákra hivatkoztak, és megígérték, hogy alaposan kivizsgálták, mi állhatott a háttérben, de már késő volt: a részvények értéke eleinte 10%-ot esett, majd tovább zuhant. A közleményben arról is írtak, elismerik, hogy Kína és Tajvan ugyanazon ország részét képezik.

Hirdetés

A Bloomberg becslései szerint a kiszólás miatt a Gigabyte 550 millió dollárt veszített piaci értékéből. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, megindult egy újabb lassú emelkedés, de még mindig 24%-kal kevesebbet érnek a cég részvényei, mint hétfőn. 

Ezzel együtt számos kínai viszonteladó, küztük a JD.com és a Suning.com is eltávolította a cég termékeit kínálatából. A Gigabyte egyébként elsősorban Tajvanban gyártat, laptopjaik és komponenseik 90%-a helyben készül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.