Hirdetés

Bivalyerős kompakt asztali gépen és 7K-s kijelzőn dolgozhat az Apple



|

Izgalmas pletykák láttak napvilágot az almás cég terveiről.

Hirdetés

Mozgalmas napok várnak az Apple-rajongókra, a jövő héten esedékes ugyanis a cupertinóiak következő termékbemutatója, melynek egyik nagy attrakciója a harmadik generációs iPhone SE lehet, de a pletykák szerint akár egy új iPad Airt, iPad Prót, MacBook Prót vagy Mac minit is kaphatunk.

Hogy melyik tipp válik valóra, az március 8-án kedden, hazai idő szerint este 7 órakor fog kiderülni, az Apple további terveiről pedig most két kifejezetten izgalmas jelentés árulkodik.

A belsős forrásokra hivatkozó 9to5Mac úgy értesült, hogy a cupertinóiak egy profiknak szánt kompakt asztali számítógépen dolgoznak, ami a Mac mini formavilágát örökölheti, de jóval komolyabb teljesítményt kínál majd.

Hirdetés

A Mac Studio néven emlegetett, az Apple berkeiben állítólag J375-ként futó modell két verzióban érkezhet: az egyikben a tavaly bemutatott M1 Max chip, a másikban egy annál is erősebb variáns teljesíthet szolgálatot.

A Mac mini jelenleg Apple M1 chippel, vagy az Intel  6 magos i5 processzorával választható.

Az új modell a Mac mini és a Mac Pro közötti űrt töltheti be, a 9to5Mac szerint pedig valójában ez lehet az a "kisebb Mac Pro", amiről a közismert szivárogtató, Mark Gurman írt még januárban. Itt azonban még nincs vége, a portál forrásai azt is tudni vélik, hogy az Apple egy új külső monitoron is ügyködik a színfalak mögött.

Ez a 2019-ben bemutatott, 1000 dolláros állványa miatt mémmé vált Pro Display XDR utódja lehet, és J375 kódnéven zajlik a fejlesztése. A 9to5Mac értesülései szerint az "Apple Studio Display" 7K-s felbontással érkezik, vagyis lepipálja a 6K-s (6016 x 3384) elődjét. Kérdés, hogy ez a monitor egyezik-e a Gurman által várt, jóval olcsóbb megjelenítővel, mert ha igen, akkor az új modell féláron kínálhat jobb felbontást.

Nem kizárt, hogy a Mac Studio és az Apple Studio Display akár már a keddi eseményen megmutatja magát, annál is inkább, mivel a show hivatalos neve "Peek Performance", ami egy szójáték a csúcsteljesítménnyel (peak performance) és a kukucskálással (peek).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.