Hirdetés

Bivalyerős lett a Lenovo ThinkPad X1 Extreme laptop



|

Akár Core i9-es CPU, 64 GB RAM és GeForce GTX 1050 Ti is elfér a 15 hüvelykes laptopban.

Hirdetés

A Lenovo ThinkPad X1 gépei mindig is a prémium, lapos és könnyű laptopok táborát erősítették. Mostanáig viszont nem volt olyan modell, amibe dedikált videokártya került volna, vagy aminek a kijelzője nagyobb, mint 14 hüvelyk. 

Hirdetés

Most mindez megváltozott. Az IFA kiállításon rengeteg új gépet villantott a Lenovo, köztük a Lenovo ThinkPad X1 Extreme is debütált. A várakozások szerint 15,6 hüvelykes kijelzőt kapott, és akár 6-magos Core i9-es Coffee Lake-H processzor, 64 GB RAM, valamint NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafikus vezérlő is fér bele. 

Az új modell persze továbbra is drága: 1860 dollártól lesz kapható, szeptembertől. 

A kompakt gép szénszálas házzal készül, és érintőkijelzővel is kérhető. 80 WHr-s akkumulátor és 135 wattos táp jellemzi, ami 25 százalékkal kisebb a réginél. Az akku a gyorstöltést is támogatja, 60 perc alatt 80 százalékra tud tölteni. 

A két DDR4-es SODIMM-foglalat mellett két M.2 2280 PCIe slot is akad. Az SSD legfeljebb 2 TB-os lehet. Portokból akad USB 3.1, Thunderbolt 3, HDMI 2.0, jackcsatlakozó és SD-foglalat is. Van ujjlenyomat-olvasó, infraképes HD-s webkamera, illetve ThinkShutter fedlap a kamerához. A billentyűzet háttérvilágított, az érintőpad fölött pedig van TrackPoint rendszer is. Az 1920 x 1080-as IPS-kijelző 300 helyett 400 nites, már érintésérzékeny és 4K-s panelre is cserélhető. A Dolby Vision HDR mellett a Dolby Atmos hangzás is támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.