Hirdetés

Biztató eredményt hozott az Intel videokártyájának első benchmarkja



|

Valaki megfuttatta az egyik Alchemist GPU-t az Ashes of the Singularityben.

Hirdetés

Régóta nem titok, hogy az Intel beszáll a dedikált videokártyák piacára, az Xe-HPG architektúrára épülő Arc-széria körül azonban még mindig rengeteg a kérdés, melyekre talán majd januárban, a kékek CES 2022-es műsorán kaphatunk választ.

Addig is viszont rá lehet pillantani arra a tesztre, ami az Ashes of the Singularity benchmark nyilvántartásában bukkant fel, s minden bizonnyal az Intel valamelyik üdvöskéjének teljesítményéről árulkodik.

Hirdetés

A mérés adatlapján ugyan csak annyi szerepel, hogy egy Intel Xe grafikus gyorsítóval végezték a tesztet, de a számokat elnézve kizárt, hogy integrált megoldásról lenne szó. A hardver ugyanis átlag 126,9 fps-t produkált az Escalationben, közepes grafikai beállítások mellett, 1080p-s felbontással.

Egy megjelenés előtti demo egység alapján persze nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de a 120 feletti stabil fps az RTX 3080 Ti-hoz közeli teljesítményt feltételez, ami mindenképp biztató előjel. A rejtélyes Intel GPU-t egyébként a kékek legújabb csúcsprocesszorával, az i9-12900K-val tesztelték.

Ami a specifikációkat illeti, az elmúlt hónapok során több pletyka is szárnyra kapott az Alchemistnek is hívott Intel videokártyákról. Ezek alapján a legerősebb modell három változatban érkezhet, 4096 maggal, 16GB GDDR6 memóriával, 256 bites memóriabusszal és 16 vagy 18 Gbps sebességgel. Az órajelet illetően 2,2-2,5 GHz-ről csiripelnek a jól értesült madarak.

Valahova ez alá kaphatunk egy 3072 magos, 12GB memóriával és 192 bites memóriabusszal, valamint egy 2048 magos, 8GB memóriával és 128 bites memóriabusszal szerelt változatot. Ami az energiafogyasztást illeti, a legerősebb variáns egész éhes lehet, 225-275 wattos TDP-re számítanak a szivárogtatók.

Hogy aztán mit hoz a valóság, az egy egészen más kérdés, de az Intel remélhetőleg nem titkolózik már sokáig, és januárban tényleg megmutatja, hogy milyen újdonságokkal szeretné megzavarni az Nvidia és az AMD jól bejáratott rivalizálását.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.