Hirdetés

Biztonsági rést találtak az Intel SSD-kben



|

Az adatközpontokba szánt SSD-k mellett Intel szoftverben is találtak hibákat.

Hirdetés

Az Intel a Meltdown és a Spectre hibák felfedezése óta nem szabadul a biztonsági botrányoktól és vizsgálatoktól. A kutatók nemrég az Intel szoftverekben is elkezdtek hibákat találni, például egy súlyos sérülékenységet a processzordiagnosztikai eszközben. Erre Jesse Michael bukkant rá, az Intel mérnökei pedig az adatközpontokba való SSD-kben találtak hibákat. 

Hirdetés

A CVSS 3.0 skálán 10-ből 8.2-es minősítést kapott a processzordiagnosztikai eszköz hibája, vagyis igen komoly. A 4.1.2.24-es verziónál régebbi kiadások érintettek.

Az Intel belső csapata pedig egy közepes sérülékenységet is talált a DC S4500/S4600 szériás SSD-kben, az SCV10150-esnél régebbi firmware-ek mellett. 

Szerencsére az Intel ezúttal mindkét esetben képben volt, így mire nyilvánosságra hozták a hibákat, a javítás is elkészült azokhoz. Ennek ellenére nem vet jó képet a cégre, hogy sorozatosak a biztonsági hibák számos termékében és szoftverében. A múlt hónapban 25 hibát foltoztak számos eltérő platformon.

Ha a helyzet javul is a jövőben, átmenetileg még rosszabbra fordulhat, ugyanis a biztonsági szakértők arra koncentrálnak, hogy az Intel minden korábbi hibájára fényt derítsenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.