Hirdetés

Biztonságosabb lesz az USB-C



|

Az adatszivárgásoktól, vírusoktól és egyéb veszedelmektől is megvédi majd az USB-C csatlakozó a jövőbeli eszközöket.

Hirdetés

Az USB-C lassan mindenhol ott van, bár 2018-ban sok eszköz ragaszkodott még a régi microUSB porthoz. 2019-ben azonban végre valóban minden gyártó minden eszköze átállhat majd az USB-C-re. 

Hirdetés

Éppen ezért jó hír, hogy az USB Implementers Forum elindított egy új USB-C-s hitelesítési programot, aminek hála a jövőbeli eszközeink védettek lesznek az adatszivárgásokkal, vírusokkal és egyéb veszedelmekkel szemben. 

Az új protokoll nem veszi át alapból a szabványokat, azonban irányt mutat a kiegészítők és eszközök gyártóinak, amelyeket a remények szerint követnek majd. Pontosították ugyanis az optimális kriptográfia-alapú hitelesítést az USB-C eszközökre és töltőkre nézve. 

Mindennek következében a jövőbeli eszközök és töltők azonnal ellenőrzik, hogy hiteles-e a kapcsolat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy-egy okostelefon akár konkrét, hitelesített töltőegységekre is korlátozhatja a töltést. Igazi áttörés lehet ez az üzleti szektorban és biztonságilag is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.