Hirdetés

Már asztali PC-re is van Android 10



|

Elérhetőek a Bliss OS 12 Alpha buildjei, amelyek már asztali PC-re is elhozzák az Android 10 rendszert.

Hirdetés

A Google az Androidot okostelefonokra és tabletekre, a Chrome OS-t laptopokra és asztali gépekre szánja. Vannak azonban fejlesztők, akik szerint az Android x86-os chipekkel szerelt számítógépeken is bevethető. Ők teszik lehetővé, hogy a legújabb Android mindig elérhető legyen asztali PC-re is. 

Hirdetés

Miközben a régóta futó Android-x86 projekt az Android 9 kiadásra jelölt verziójával állt elő nem is olyan régen, addig a fejlesztői már az Android 10-en munkálkodnak. Van azonban egy másik projekt, amely már az Android 10-et is elhozta asztali PC-kre. 

A Bliss OS 12 Alpha buildek már letölthetőek, persze ezek kiadás előtti, alfa minőségű verziók, sok hibával. Éppen ezért elrejtették a titkos letöltési kódot és útmutatókat - aki tudja, hogy mibe vág bele, az gyorsan eljut majd a letöltésig. 

A Bliss elméletileg a legtöbb Chromebookon és windowsos PC-n működik. Asztali launchere, tálcája és alkalmazásindítója egyaránt van, ablakban futtat appokat és az érintős kijelzőket is támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.