Hirdetés

Boltokba került az LG legbizarrabb monitorja



|

Első ránézésre nagyon furcsa ez a monitor, mégis megvan az oka annak, hogy az LG piacra dobta.

Hirdetés

Amikor az emberek arról beszélnek, hogy a nagyobb monitorokkal kéz a kézben jár a hatékonyabb munkavégzés, általában egy ultraszéles szörnyetegre gondolunk, az LG mérnökei azonban most máshonnan közelítik meg a kérdést. Az LG Ergo DualUpot 2-3 hónappal ezelőtt láttunk először, most pedig a világ egyes pontjain már a boltokban is megvásárolható.

Annak idején, mikor a súlyos CRT monitorokat leváltották a ma is használt megoldások, a megjelenítők kialakításában nagyobb szerephez jutott, hogy a multimédiás anyagok fogyasztása kényelmesebb legyen, pedig ha belegondolunk, a számítógépek használata közben a vertikális szabadságra is sokszor nagy szükség lenne. Ha csak az átlagos felhasználásra gondolunk, a weboldalak és a dokumentumok is vertikálisan mozognak, így minél nagyobbra nyújtózik függőlegesen a képernyő, annál többet láthatunk az információkból egy időben.

Hirdetés

Az LG még 2021 decemberében jelentette be az Ergo család legkülöncebb tagját, a DualUpot, ami tulajdonképpen két monitor egymásra pakolva. Így ez a megjelenítő egy rendkívül szokatlan, 16:18-as képaránnyal rendelkezik, amihez 2560x1880-as felbontás párosul.

A monitor az Ergo állványra szerelve állítható magassággal és dőlésszöggel is rendelkezik, ha pedig valaki még furcsábbá tenné az élményt, simán el is forgathatja a megjelenítőt.

A régies képarány ellenére a DualUp tökéletesen fel van készítve a modern kihívásokra. A hátulján két darab HDMI-port is található, továbbá egy USB-C, amin keresztül 90W-os töltést is képes leadni a képernyő, amivel akár egy komolyabb laptopot is simán tölthetünk használat közben.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy itthon mennyit kóstál majd az LG Ergo DualUp, Amerikában azonban már beárazták, ott kicsit több mint 250 ezer forintnyi dollárt kell kiperkálni érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.