Hirdetés

Már a Thunderbolt 4 csatlakozóval villog az Intel



|

Nagyon kevés részletet árult el az új csatlakozóról a cég, de annyi biztos, hogy az átviteli sebesség nem emelkedik.

Hirdetés

Az Intel sok érdekességet mutatott már az idei CES-en. Nemrég a Tiger Lake processzorokat demózta, és a bemutató során kitért az új Thunderbolt 4 csatlakozóra is. Azt ígérte, hogy ez négyszer gyorsabb lesz, mint az USB 3, ami önmagában izgalmasnak hangzik, de sajnos az Intel idén szinte semmilyen újdonságáról nem árul el konkrétabb részleteket, így a Thunderbolt 4-ről sem sokat mondott.

Hirdetés

Annyit azért megerősített a cég, hogy az USB 3.2 Gen 2 szabványra, a 10 Gbps-os verzióra gondolt a prezentáció során. Mindez azt jelenti, hogy 40 Gbps-os átviteli maximummal lehet számolni, vagyis a Thunderbolt 3-hoz képest sebességben nem lesz előrelépés. 

Mivel a Thunderbolt 3 specifikációit alapvetően az USB 4.0-nál hasznosítják, valószínű, hogy a Thunderbolt 4-et bizonyos típusú USB-C portok hitelesítése során hasznosítja az Intel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.