Hirdetés

Chieftec HAWK és Scorpion 3: barátságos házak ragadozó külsővel



|

Ikonikus házaival bérelt helye van a halhatatlan PC-komponensgyártók csarnokában a Chieftecnek, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudna megújulni és egyaránt kiszolgálni a látványra, illetve a visszafogott profizmusra vágyó felhasználókat.

Hirdetés

Ha a PC-s komponensgyártók öreg rókáit kellene felsorolni, már egészen az elején ott szerepelne a Chieftec neve. Ez a cég már nagyon-nagyon régóta készít számítógépházakat és több terméke is elsöprő sikert aratott a PC-s DIY világban. Azt, hogy milyen minőségi és jól átgondolt dobozokat képesek a Chieftec mérnökei megalkotni, jól mutatja, hogy még nagyon sok helyen használják ezeket az akár 10-15, vagy 20 éves ATX házakat: könnyű szerelhetőség, minőségi fém alapanyagok és jól átgondolt szellőzés jellemzi őket. 

Hirdetés

Erre kiváló példa a Chieftec Dragon, ami már 2003-ban zsanérral nyitható ajtót, kihajtható lábakat és akár átlátszó oldallapot is kínált. Azonban már 2020-at írunk, amikor is a cég két új modelljével eltérő igényeket igyekszik kielégíteni. 

Scorpion 3 - látványból jeles

A fantázianevén Scorpion 3-as ház normál méretű ATX-alaplapokat fogad, fém váza pedig koromfekete. A belső kétkamrás felépítésű, így alul kényelmesen elfér a tápegység, két darab 3,5 colos merevlemez és a kikerülhetetlen kábeldzsungel. Persze utóbbit egy moduláris táppal csökkentheted, de ez már a te választásod, a Scorpion 3-hoz bármelyiket választhatod - hely minden kábelnek lesz bőségesen. Szintén fontos paraméter, hogy a ház jobb oldalán az oldallemez és az alaplapi lemez között elegendő hely van a kábelek kulturált elvezetéséhez, sőt, előre felszerelt rögzítőkkel a lógó zsinórokkal is leszámolhatsz.

Szintén itt helyezkedik el egy apró dobozka, amelybe a házba gyárilag beszerelt 4 darab ARGB ventilátor kapcsolódik. Ez a DF-908-as típusú vezérlő képes arra, hogy mindegyik, 120 mm-es ventilátor fordulatszámát és világítását egyszerre, egymással szinkronban kezelje, sőt, a házhoz egy távirányítót is kapsz, hogy könnyedén és kényelmesen állíthasd be PC-d hűtését és világítását. A tökéletes, egyedi igényhez szabott látványra is lehetőséged nyílik, ugyanis a teljes világítást szinkronizálhatod modern alaplapod LED-vezérlésével (Asus Aura Sync, ASRock RGB Sync, MSI Mystic Light Sync és Gigabyte RGB Fusion).

És természetesen nem céltalan a 4 darab világító ventilátor: a ház előlapja és baloldali oldallapja is teljesen átlátszó - ne nem holmi olcsó plexik ezek, hanem edzett üvegek. Az ATX-es alaplap és hosszú VGA kártya mellett maradt hely arra is, hogy akár 240 mm-es vízhűtő radiátort is beszerelj a Scorpion 3-ba. A kötelező elemeket meg sem kell említenünk, de azért ne hagyjuk ki: a ventilátorok rezgéselnyelő gumibakokon ülnek, az előlapi csatlakozók között ott a 3 darab USB port és a 2 audio jack és természetesen a porszűrők sem maradtak le.


Hawk - hűvös elegancia

Szintén koromfekete ház lett a HAWK, amely ettől függetlenül gaming kategóriába sorolható, ugyanis oldalát opcionálisan edzett üveg is boríthatja. Az ATX lapokat fogadó PC-s doboz előlapja elegáns, minőségi alumínium, ami prémium hatást kölcsönöz, mögé pedig természetesen hatékony házhűtést tudsz beszerelni. A HAWK egyik fontos extrája, hogy előlapján egy 5,25 colos meghajtóhelyet is kihasználhatsz. Ez nem feltétlenül BD/DVD-író miatt lehet hasznos, például előlapi portpanelt is beszerelhetsz kártyaolvasókkal, extra USB-kel, vagy akár 2,5/3,5 colos HDD/SSD dokkolóval.

A letisztult, elegánsan visszahúzódó külső erőt és eleganciát sugall, így nem kérdés, hogy a belseje is hasonló minőségben készült. Akárcsak a Scorpion 3 esetében, itt is kétkamrás elosztással találkozhatsz, amely ideális elrendezés a mai modern PC-k számára.

A szellőzés érdekében a porszűrővel felszerelt házba akár 4 darab 120 mm-es ventilátor is elfér, sőt, 240 mm-es vízhűtő radiátort is beépíthetsz. Az alsó kamrában két darab, 3,5 colos HDD-t, az alaplapi lemez hátoldalán pedig további két darab 2,5 colos HDD/SSD-t rejthetsz el úgy, hogy közben a kábelek számára is bőségesen elegendő hely marad.

A HAWK óriási gumilábakat is kapott, hogy az esetleges rezgést teljesen elnyeljék, így néma csendes gépet építhetsz vele, amely ilyen stílusos külsővel sok-sok év múltán is modern lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.