Hirdetés

Ez a mini PC az Xbox One S titkos ikertestvére



|

A konzollal közös alaplapon osztozik a Chuwi AeroBox nevű mini PC, amely AMD-alapokra építkezik.

Hirdetés

A Chuwi a múlt hónapban mutatta be az AeroBox nevű mini PC-jét, nemrég azonban a gyártó megerősítette, hogy az apró gép tényleg ugyanolyan alaplapot kapott, mint az Xbox One S konzol. Az AMD sok egyedi processzort gyárt a partnereinek, sokszor hivatalos elnevezés nélkül, az Xbox One S-be került megoldás pedig történetesen ugyanaz, mint amit a Chuwi is használ ehhez a géphez.

Hirdetés

Az Xbox One S egy egyedi, 8-magos processzorra épít, 1,75 GHz-es órajellel, GPU-fronton 768 shaderrel, 914 MHz-es órajellel. A Chuwi az AeroBoxot AMD A9-9820-szal kínálja, 2,35 GHz-es órajelen. Valószínűleg a hűtés miatt lehet magasabb az órajel, illetve itt befért egy Radeon R7 350 dedikált grafikus vezérlő is. Ez a szakértők szerint arra utal, hogy a Chuwi a kimaradt, tökéletlen chipeket kapja meg. A Radeon R7 350 ugyanis 512 shadert és 935 MHz-es órajelet hoz, kisebb teljesítmény mellett. 

A processzor magasabb órajele miatt végül mégis nagyobb lehet az AeroBox teljesítménye, ami jól jöhet a produktív feladatok során - csúcsminőség melletti játékról persze senki ne álmodjon, az Xbox One S 46,6 százalékkal magasabb FP32-teljesítményre képes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.