Hirdetés

Úgy tűnik, a Computex 2020 is elmarad



|

Bár az éves rendezvény idén is csak nyár elején lenne esedékes, a tajvani határzár miatt szinte esélytelenné vált, hogy megoldják a szervezők.

Hirdetés

A koronavírus hatására egyre-másra mondják le a különféle eseményeket konferenciáktól a kiállításokig, a tech szektorban és mindenféle más ágazatokban egyaránt. Ennek következménye, hogy idén elmarad(t) a legtöbb olyan nagy tech show is, amelyeken a gyártók általában rengeteg új terméket mutatnak be. A legújabb jelek szerint a 2020-as Computex is beáll a sorba, idén szinte biztosan nem tudják megrendezni a második félévet hagyományosan megnyitó, világszintű kiállítást. 

Hirdetés

A világjárványra hivatkozva ugyanis Tajvan is lezárta a határait a külföldiek számára, illetve bevezette a visszatérők 14 napos karanténszabályát. Mindez pedig arra utal, hogy a Computexnek sem lesz esélye, a szakértők véleményei és a jelenlegi állás alapján kizárt, hogy megkockáztatnának egy ilyen nemzetközi rendezvényt. Ide ugyanis minden évben a világ összes tájáról érkeznek kiállítók és látogatók, azonban a bevezetett beutazási korlátozásokkal esélytelen lenne, hogy a cégek elküldjék a képviselőiket, de ugyanígy egy csomó logisztikai probléma merülhetne fel a bemutatott eszközök és egyéb elemek bevitelével.

Februárban, amikor a koronavírus miatt az első nagyobb tech rendezvényt kellett törölni (a Mobile World Congresst Barcelonában), a Computex szervezői még azt nyilatkozták, az idei tajpeji show-t mindenképp megtartják. Azóta viszont kiderült, hogy a járvány világméretűvé vált, egyre több ország vezet be komoly szigorításokat beutazás, szállítás, valamint a szabad mozgás és a munkába járás területén. Egyes országokat már szinte teljesen le is zárnak, ezek sorába lépett Tajvan is (akik egyébként ennek köszönhetően egyelőre kifejezetten kevés fertőzöttel úszták meg a COVID-19 terjedését annak ellenére, hogy a nyitó gócpontnak számító Kína partjainál lévő szigetről van szó.

A Computex eddigi történelmében csupán egyszer fordult eddig elő, hogy nem tudták megrendezni az előre meghirdetett időpontban: 2003-ban a SARS járvány volt az ok, de ekkor is csak elhalasztották a kiállítást, amely június legeleje helyett szeptemberre csúszott. Most még nincs hivatalos állásfoglalás a szervezők részéről, de mivel egyelőre azt sem látni, mikor érhet véget a járvány kritikus szakasza, esélyesen a Computex halasztása sem száz százalékosan biztos opció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.