Hirdetés

Így futnak a 32-bites windowsos appok a 64-bites macOS Catalinán



|

A CrossOver 19 segítségével még a 32-bites windowsos alkalmazások is elfutnak a 64-bites macOS Catalina rendszeren.

Hirdetés

A CrossOver egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a windowsos programok futtatását nem Windows operációs rendszereken: például Linuxon, Chrome OS-en vagy macOS-en. 

Hirdetés

Az egyetlen gond azonban az, hogy nagyon sok windowsos alkalmazás 32-bites. Sőt, sok 64-bites app telepítője is 32-bites. Amikor tehát az Apple leszámolt a 32-bites programokkal a macOS Catalinában, a CrossOver fejlesztőinek ki kellett találniuk valamit. 

Ez sikerült, a CrossOver 19 megérkezett, és lehetővé teszi a 32-bites kód futtatását 64-bites folyamatokban és rendszerkönyvtárakkal. Vagyis 32-bites macOS-re írt appok nem futnak a Catalinán többé, de 32-bites windowsos programok igen. 

Ezért a trükkért a CodeWeavers pénzt is kér: 40 dollár az egyszeri, frissítés nélküli licenc, aki ez utóbbit és támogatást szeretne, annak 60 dollárt kell egy évre fizetnie. A gyártó azonban december 17-ig a "Miracle!" kóddal 40 százalékos akciót hirdetett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.