Hirdetés

Csak 199 dollár a Pinebook Pro laptop



|

Idén érkezik a Pine64 olcsó laptopja: a Pinebook Pro Linuxot futtat, és a gyártó szerint teljesen alkalmas a mindennapi használatra.

Hirdetés

A Pine64 eddig is arra specializálódott, hogy hiperolcsó, Linuxra épülő laptopokat gyártott és forgalmazott. Ezek viszont tényleg csak a legalapvetőbb funkciókat tudták ellátni, pont az olcsóság miatt. Most viszont jön egy új modell, a Pinebook Pro, ami ugyan drágább az eddigi apróságoknál, de a 199 dollár (nagyjából 54 ezer fforint) még mindig nem vág földhöz senkit, ezért cserébe viszont állítólag egy olyan gépet kapunk, aminél nem kell kompromisszumokat kötnünk a mindennapi feladatok elvégzése során. Na jó, nem ezen fut majd 60 fps mellett az összes idei csúcsjáték, de ne is akarjunk sokat markolni.

Hirdetés

A Pinebook Pro tehát csak a korábbi modellekhez képest lesz Pro, de a még így is nyomott árért már egész elfogadható specifikációkkal rendelkezik. A gyártó szerint ezzel már teljesen kiválthatunk egy olyan laptopot, amelyet általános feladatokra, tehát internetezésre, alapvető irodai feladatokra, kommunikációra használunk - már csak a Linux felületét kell megszoknia annak, aki esetleg az ár miatt egy korábbi windowsos gépről vált erre. 

A pontos megjelenési dátum még nincs meg, de valamikor idén jön a Pinebook Pro. Azt azért már tudjuk, hogy 14 hüvelykes, 1920 x 1080-as IPS LCD-kijelzőt kap, fekete, magnézium házzal. Ez alatt Rockchip RK3399 processzor, 4 GB LPDDR4-es RAM, 64/128 GB-os eMMC tárhely, SD-foglalat, PCIe x4 M.2 slot lesz, 802.11ac-s WiFi-vel, Bluetooth 4.2-vel, USB 3.0 és 2.0 portokkal, USB-C porttal, sztereó hangszórókkal, 2 megapixeles kamerával és 10 000 mAh-s akkuval. Igen, a hardveres motor valóban nem egy Terminátor, ha mondjuk a legújabb csúcslaptopokkal hasonlítjuk össze, de a Linux jóval kevesebb erőforrást igényel, szóval ennyi akár elég is lehet a mindennapi feladatok döccenésmentes ellátásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.