Hirdetés

Csak 2020-ban reagál az új AMD Ryzen processzorokra az Intel



|

Úgy néz ki, hogy a Comet Lake CPU-k leghamarabb 2020-ban, az Ice Lake-S lapkák pedig 2020 harmadik negyedévében futhatnak be.

Hirdetés

Nem is olyan régen szivárogtak ki az Intel tizedik-generációs Comet Lake processzorai, kiderült azonban, hogy az információk nem igazán voltak pontosak. Ráadásul akkor azt állították a szivárogtatók, hogy ezek a CPU-k az Intel rövidtávú válaszát jelentik az AMD harmadik-generációs Ryzen chipjeire. 

Hirdetés

Az XFastest által közzétett prezentációs anyagok alapján azonban úgy néz ki, hogy a Comet Lake nem az Intel rövidtávú válasza, hanem minden, amit fel tud majd mutatni a Zen 2 ellen. Ezek a lapkák leghamarabb 2020-ban jöhetnek, vagyis az AMD előtt ott a lehetőség, hogy taroljon az idei ünnepek során. 

A diák alapján a Comet Lake a jövő évi első és második negyedévben uralkodik majd, vagyis a 10 nm-es Ice Lake CPU-k leghamarabb a harmadik negyedévben futhatnak be asztali környezetben. Az új LGA1200-as platform a Comet Lake-kel debütál, de elvileg az Ice Lake is megtartja, így nem kell fél év után új alaplapot venni. 

A jelek szerint az Intel még egyszer utoljára megpróbál mindent kisajtolni a 14 nm-es eljárásból, felturbózza a többmagos teljesítményt, illetve engedélyezi a HyperThreadinget még a Core i5-ös és a Core i3-as asztali processzorokon is. A Core i3-as CPU-k 4-magos, 8-szálas, a Core i5-ös lapkák 6-magos, 12-szálas, a Core i7-es chipek 8-magos, 16-szálas, a Core i9-es modellek pedig 10-magos, 20-szálas megoldások lesznek. Az órajelek mindegyiknél emelkedhetnek. A Gen 9.5-ös iGPU pedig szoftveresen lesz feldobva, és UHD 700-as széria néven futhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.