Hirdetés

Csak 2021-ben kaphatunk 10 nm-es Intel processzort?



|

[Frissítve] Az Intel legújabb ütemterve szerint a fogyasztói piacra csak 2021. harmadik negyedévében érkezhetnek meg a 10 nm-es CPU-k.

Hirdetés

A Tweakers.net állítólag hozzájutott az Intel legfrissebb ütemterveihez, amelyek a fogyasztói piacra szánt processzorok megjelenésére vonatkoznak. A 10 nm-es technológiáról nem sok szó esik. Pedig mostanra többször is átállhatott volna 10 nm-re az Intel. 

Hirdetés

Az új ütemtervek alapján az Intel Coffee Lake-H Refresh szériája (maximum 8-magos chipekkel) és az Amber Lake-Y elvileg az idei harmadik negyedévben (kereskedelmi) jelenthetnek meg. Ezt megelőzően érkeznek majd a Whiskey Lake-U chipek. 

Ezek a szériák 2020. harmadik negyedévééig (kereskedelmi) szolgálják majd ki az Intelt, amikor is lassan 2021-re vezeti majd át a Rocket Lake, a Comet Lake és a Tiger Lake széria az Intelt. Sajnos ezek zöme továbbra is 14 nm-es gyártástechnológiával készül majd. 

Az első olyan 10 nm-es processzorok, amelyek a fogyasztói piacra érkeznek (a Tiger Lake-U és Tiger Lake-Y chipek) csak 2021 második-harmadik negyedévében debütálhatnak. És még ekkor is a 14 nm-es Rocket Lake processzorok jelentik majd az igazi újdonságot. 

Mindezek után sokan várják kíváncsian, hogy mikor foglal állást hivatalosan az Intel. 

Frissítés: az Intel a legutóbbi pénzügyi jelentés alapján már megkezdte a 10 nm-es Ice Lake CPU-k kvalifikációját, az első 10 nm-es chipek az Ice Lake-U mobilos SoC-k formájában érkeznek majd, Gen11 GT2 grafikával. Az ügyvezető szerint nagyon jól haladnak a 10 nm-es fejlesztések és gyártások, és tartják az ütemterveket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.