Hirdetés

Csendben debütált az Intel csúcsot jelentő Cascade Lake-SP processzora



|

A legjobbat így már az Intel Xeon Platinum 8284 nyújtja, ami egy 28-magos chip.

Hirdetés

Az Intel csendben vett fel a kínálatába egy új Cascade Lake-SP processzort, konkrétan az Intel Xeon Platinum 8284-et. Ez egy 28-magos chip, 3 GHz-es órajellel. Az előd áprilisban érkezett, 2,7 GHz-es órajellel. 

Hirdetés

Ezzel a Xeon Platinum 8284 az új csúcsprocesszor a Cascade Lake-SP szériában. Az új chipet 240 wattos TDP jellemzi, a listaára pedig 15 460 dollár. Ez majdnem 5500 dolláros felár az elődhöz mérten, a plusz 300 MHz-ért. Az Intel legnagyobb ügyfelei persze nem listaáron vásárolnak, ezt azért érdemes hozzátenni. 

Azt hihetnénk, hogy ezzel a döbbenetes vételárral ez az Intel legdrágább lapkája, de nem így van. Azért már 17 906 dollárt kell fizetni. 

A mostani chip egymagos turbó mellett 4 GHz-et tud, a cache mérete 38,5 MB, illetve maximum 1,5 TB DDR4-2933-as memória támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.