Hirdetés

Csiszol az adatvédelmi beállításokon a Windows 10



|

Az alkotói frissítésben már egy helyen lesznek elérhetőek a Windows 10 adatvédelmi beállításai.

Hirdetés

A Windows 10-et sok kritika érte a múltban azért, mert sok adatot gyűjt a felhasználóiról. Bár egyszerű mód nincs rá, hogy a teljes adatgyűjtést leállítsuk, a Microsoft azért lehetővé teszi, hogy sok dolgot letiltsunk - például a földrajzi helyzetünk követését, a beszédfelismerést vagy a hirdetésekhez kapcsolódó funkciókat. 

Hirdetés

Most, hogy a Windows 10 alkotói frissítése már a küszöbön van, a Microsoft egy új, egyesített adatvédelmi beállítási menüt villantott. Ez már benne lesz a frissítésben is. 

Az új menüben egy helyről szabályozhatjuk a fentebb említett adatvédelmi beállításokat, illetve a továbbított diagnosztikai adatok mélységét is. Ez utóbbit kikapcsolni nem tudjuk, de az összes adat elküldése helyett választhatjuk majd a kevesebb adat továbbítását. 

Ezek a beállítások korábban több különböző helyen voltak szétszórva. Az alkotói frissítés most egy helyre gyűjti ezeket, és természetesen az alapértelmezett beállítások megfelelnek majd azoknak, amelyeket a frissítés végrehajtása előtt megadtunk. 

Az opciók a Windows 10 első beállításánál is változnak, a képen látottak szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.