Hirdetés

Csökken a VR-szemüvegek ajánlott életkora, már a 10 éveseket is várja a virtuális valóság



|

Egyelőre nem minden szakértő támogatja, hogy alsósok is szaladgáljanak a virtuális világokban.

Hirdetés

A Meta a napokban jelentette be, hogy a Quest 2 és Quest 3 headsetek ajánlott alsó korhatárát 13 évről 10 évre módosítja, ezzel pedig számos új funkciót is kínál a felhasználóknak és szüleiknek. Ezeket a fiókokat szülői felügyeleti eszközökkel látják el, így a gyerekek csak a felnőttek engedélyével tölthetnek le appokat, ahogy időkorlátokat is megszabhatnak majd a szülők.

A Meta elsősorban a virtuális oktatásban lát hatalmas potenciált a különböző edukációs játékokon keresztül, amelyekből rengeteg van már most a piactereken. Természetesen nagyon szigorú szabályozással igyekeznek megvédeni a fiókokat, a gyerekek például nem kaphatnak reklámokat, minden adatuk privátra lesz állítva, a Horizon Worlds-höz pedig továbbra is csak 13 éves kor felett férnek hozzá.

Hirdetés

Az új szabályozás elvileg megfelel a gyermekvédelmi törvény előírásainak, ugyanakkor a szakértők számos veszélyre is felhívták a figyelmet. Egyrészt a gyermekek biztonságát nem könnyű garantálni a közösségi alkalmazásokban, ahol felbukkanhatnak zaklatók. A VR szemüvegek fiziológiai hatásai azonban még több kérdést vetnek fel, a viselhető eszközök ugyanis komolyan terhelhetik a szemet és a nyakat, különösen a kisebb, még fejlődő gyermekek esetében, és egyelőre nem sok kutatás foglalkozott ezek hosszútávú hatásaival. Nincs rá bizonyíték, hogy károsak lennének, de az sem biztos, hogy egyáltalán nem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.