Hirdetés

Csúcsra törhet az Intel Sunnycove-alapú processzora



|

Az Intel mindenkit igyekszik megnyugtatni a 2018 Architecture Day alkalmából, hogy a jövőben is versenyképes marad.

Hirdetés

Az Intel a 2018 Architecture Day eseményén arról igyekszik biztosítani a befektetőket és a partnereket, hogy rövid- és középtávon is versenyképes marad a processzorok piacán. Éppen ezért olyan architektúrákat villant meg a napokban, amelyek prototípusok. 

Hirdetés

A kiállított újdonságok között szerepel a Sunnycove kódnevű demóplatform. Egyelőre nem tiszta, hogy ez egy közelgő, új processzorarchitektúra (mondjuk az Ice Lake?) vagy pedig egy teljesen új processzormag-terv. 

Annyit azért közölt az Intel, hogy a 7-Zipben akár 75 százalékkal jobb teljesítményt is elérhet a Sunnycove. Azt sajnos már nem tette hozzá a cég, hogy itt tömörítésre, kicsomagolásra vagy titkosításra gondol. 

A titkosítás terén mindenesetre nagyon ütős lesz az új chip, ugyanis támogatja az olyan utasításkészleteket, amelyek tartalmazzák az SHA-NI-t és a vector-AES-t. Figyelembe véve, hogy a lapka a titkosítást gyorsítja, jó eséllyel az üzleti szektornak szólhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.