Hirdetés

Jönnek a DDR5 memóriák, de sokat kell még várnunk



|

A Micron már elkezdte szállítani a mintákat, de sok idő lesz még, mire eljutnak az otthoni PC-kbe a DDR5 memóriák.

Hirdetés

Annyira nem is régen debütált a DDR4-es memória a fogyasztói piacon, az Intel a Skylake, az AMD a Ryzen processzoroknál váltott át ezekre. Most azonban már közelít a DDR5, és ami azt illeti, a Micron már elkezdte szétküldeni az első mintákat is. A gyártó 85 százalékos teljesítménynövekedést ígér, miközben a memóriasűrűséget megduplázza. 

Hirdetés

A DDR5 memóriák sorozatgyártásától persze még messze vagyunk, az otthoni gépekbe sem holnap jut el a technológia. Az Intel leghamarabb a 2021-es Sapphire Rapidsnál térhet át a DDR5-re. 

A DDR5 egyik előnye a megduplázott adatráta lesz, de a fogyasztás is csökken, illetve a hőmérséklet és a feszültség változásaira is kevésbé lesz érzékeny egy ilyen memória. A szerverekbe a Micron reményei szerint még az idei évben eljutnak az ilyen modulok, de azért még erre sem vennénk mérget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.