Hirdetés

December 4-én jön a Snapdragon 8150



|

Hamarosan hivatalosan is debütál a Qualcomm következő csúcslapkája, ami a jövő évi androidos zászlóshajókba kerül.

Hirdetés

Egy ideje már vannak szivárgások a Qualcomm következő csúcslapkájáról, nemrég azonban végre kiderült, hogy december 4-én hivatalosan is bemutatkozik a Snapdragon 8150. 

Hirdetés

A hírt eredetileg a kínai közösségi médiában osztották meg, azonban a közelgő bemutató ellenére még várnunk kell, mire élesben is találkozhatunk a chippel. 

Az előzetes mérések mindenesetre azt mutatják, hogy az új lapka lekörözi a Snapdragon 845-öt és a Kirin 980-at is. Az aktuális Apple SoC-k viszont továbbra is erősebbek minden más megoldásnál. A megjelenésig persze még változhat a helyzet, illetve ezek a pontszámok eleve nem sokat jelentenek a mindennapos használat során. Az viszont biztos, hogy mesterséges intelligenciában is sokat erősít majd a lapka. 

A Snapdragon 8150 állítólag 8-magos processzorra épít majd. Három Kryo Gold magot kapunk 2,419 GHz-es maximum órajellel (256 KB L2 cache, magonként), illetve egy Kryo Gold magot 2,842 GHz-es maximum órajellel (512 KB L2 cache) és négy Kryo Silver magot 1,786 GHz-es maximum órajellel (128 KB 2 cache, magonként). 

Azt sajnos nem tudni, hogyan jutottunk a Snapdragon 845-től a Snapdragon 8150-ig. A legtöbben a 855-ös elnevezést várták, de minden bizonnyal a Qualcomm újítani akart, miután egy ideje windowsos laptopokba is gyárt chipet (mint a Snapdragon 850-et). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.