Hirdetés

Decemberben jön az AMD 7 nm-es Vega GPU-ja



|

Az is kiderült, hogy az új Vega 20-as GPU nem a Vega 10 zsugorított kiadása lesz.

Hirdetés

A jelentések szerint az AMD úgy rendezte az erőforrásait, hogy azokat alapvetően két darab 7 nm-es chip fejlesztésére irányozza. Az egyik a Rome, a másik pedig a Vega 20. 

Hirdetés

A Rome lesz az első processzor, ami már az AMD Zen 2 architektúrájára épít. Konkrétan a második-generációs EPYC processzoroknak (üzleti sorozat) nyit majd utat ez a modell. 

A Vega 20 ugyanakkor a világ első 7 nm-es GPU-ja lehet, ráadásul még idén, ha minden az AMD tervei szerint alakul. 

A jó hír az, hogy a Vega 20 nem a Vega 10-es GPU egyszerű zsugorítása lesz. Mivel négy HBM2-es memóriaréteget használ, ezért szélesebb lesz a memóriainterfész, illetve már maximum 32 GB memória támogatása is megoldott.

A Computexen elhangzottak szerint a Vega 20 a Radeon Instinct és a Radeon Pro szériák keretében debütál, vagyis egyelőre nem a gamereknek kedvez az AMD. A fogyasztói piacnak meg kell várnia a Navit, ami valamikor 2019-ben debütálhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.