Hirdetés

Dél-koreai alkatrészekből építkezik az iPhone 8



|

Az új iPhone legfontosabb alkatrészei közül sok már nem Kínában készül.

Hirdetés

Az iPhone-ok hátlapja azt hirdeti, hogy Kaliforniában tervezték és Kínában gyártották az okostelefont. Azonban az iPhone 8 legfontosabb alkatrészei közül sok már nem Kínában készül. 

Hirdetés

A The Investor értesülései szerint a Samsung Display több más dél-koreai céggel együtt biztosítja majd a főbb alkatrészek többségét az iPhone 8-hoz. Míg a képernyő a Samsung Displaytől származik, addig a kijelző driverlapkája a Samsung System LSI-től. 

A STEMCO és az LG Innotek eközben az alaplaphoz kapcsolódó chipeket szállítják, magát az alaplapot pedig az Interflex, a BH és a Samsung Electro-Mechanics. Ezek mindegyik dél-koreai. 

Dél-Korea sokak szerint egy OLED-képernyőre is cserélhetné a nemzeti lobogót, ugyanis az ágazat szinte teljes mértékben az országé - csak a Samsung a piac 95 százalékát birtokolja. 

Az iPhone memórialapkáit a Samsung Electronics és az SK Hynix gyártják majd, a kameramodulokat pedig az LG Innotek. 

Az Apple tervezésében dél-koreai alkatrészekből készülő iPhone 8 izgalmasnak hangzik. 80-95 millió készülhet belőle csak idén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.