Hirdetés

A Dellnek is lesznek teljesen AMD-s laptopjai



|

A Renoir után a Cezanne lapkák következnek majd, ezekbe Navi 23 iGPU-t épít az AMD és a Dell.

Hirdetés

Az AMD egyre nagyobb erőkkel hódítja meg a laptopok piacát is. Bár Frank Azor nemrég megerősítette, hogy a prémium gamerlaptopok világában a gyártók döntése szerint továbbra is az Intel processzorok dominálnak majd, azért a belépő- és a középszinteken egyre több és több notebook kap AMD chipeket. Gyakorlatilag minden nagy laptopgyártó készül Ryzen 4000-alapú laptoppal, a Dell is ezek között lesz, bár hivatalos bemutató eddig nem volt. A szivárgások szerint azonban a Dell nagyon elkötelezett az AMD mellett, és már a Renoir lapkák utódjára is építene. 

Hirdetés

A jövőbeli Dell laptopok egy része így a Cezanne APU-kra építkezik majd, amikbe Navi 23 GPU-t építenek. A Cezanne a Renoir utódja lesz, és bár 7 nm-es gyártástechnológiával készül, nagy előrelépést jelent majd teljesítményben a Zen 3-as magok miatt. Eredetileg viszont a Rembrandt jött volna a Renoir után, így lehet, hogy a Rembrandt végül 5 nm-es lesz. 

A Cezanne-H-alapú, 15,6 hüvelykes laptopok a szivárgások szerint full HD-s és QHD-s felbontással is elérhetőek lesznek, ezeket pedig 120, 165, 240, sőt, 360 Hz-es képfrissítés jellemezheti majd. Vagyis végre az AMD-s laptopokból sem spórolják ki a minőségi képernyőt. A Cezanne-H-s laptopjait a Dell 2021 második negyedévében dobhatja piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.