Hirdetés

Már 16K-s kijelzőt is kezel az USB4-képes DisplayPort 2.0



|

Frissítette a szabványt a VESA, így szabad az út a jövőbeli USB4-képes eszközök és a DisplayPort 2.0 összeboronálása előtt.

Hirdetés

A VESA nemrég mutatta be a DisplayPort Alt Mode 2.0-t, ezzel a frissített szabvánnyal pedig már szabad az út a jövőben megjelenő, USB4-támogatással rendelkező eszközök számára, hogy a DisplayPort 2.0 csatlakozókat is kezelni tudják. A DisplayPort 2.0 eredetileg tavaly júniusban debütált, 77,4 Gbps-os sávszélességgel, ami közel triplája az 1.4-es szabvány által kínáltnak. 

Hirdetés

Az új szabvány tovább bővíti a kijelzők támogatását, így képfrissítési rátában, HDR-ben, többkijelzős konfigurációkban is előrelépést jelent, sőt: akár 16K-s megjelenítőkkel is boldogul, aminek talán most még nincs túlzottan nagy jelentőssége, de ha egy gépet jövőbiztosnak szeretnénk tudni, és esélyesnek tartjuk, hogy még annak élettartama alatt ilyen óriási felbontású kijelzőre váltunk, nem a csatlakozó lesz majd az akadály.

Az USB4 maga pedig azért különleges, mert az Intel szeretné jogdíjmentesen elérhetővé tenni és így összemosni a Thunderbolt és az USB protokollokat. Az eredmény elvileg az lesz, hogy több és olcsóbb thunderboltos eszköz jelenik meg a piacon. Az USB4 fizikai formában USB-C csatlakozót használ, és az USB 3.2, USB 2.0 szabványokat is támogatja visszafelé. A VESA szerint a DisplayPort Alt Mode 2.0-t támogató új termékek 2021-től érkezhetnek majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.