Hirdetés

Divatba hozza a lapka PC-ket a Raspberry Pi: itt a PanGu



|

Egy 2-magos MPU, az STM32MP1 hajtha a PanGut, ami egy Raspberry Pire alternatívát jelentő lapka PC.

Hirdetés

A Raspberry Pi hatására manapság már dugig van a piac lapka jellegű PC-kkel, és sorra jönnek az újabbak. Itt van például a PanGu, ami egy 105,5 x 70 milliméteres gép, az STMicroelectronics STM32MP1 2-magos MPU-jával. 

Hirdetés

Ez a chip két ARM Cortex A7-es maggal dolgozik, Cortex M4 chip társaságában. 512 MB RAM jár hozzá, valamint 4 GB eMMC flash tárhely. Ez microSD-kártyával tovább bővíthető, ha valakinek a 4 GB nem elég a kitalált feladathoz. 

A PanGu számos USB portot kínál, van rajta HDMI, párhuzamos port és MIPI DSI. Jackcsatlakozó, 80-tűs csatlakozó, 30-tűs csatoló és Ethernet is akad rajta továbbá. 

A PC Debian és Yocto Linuxot képes futtatni. Az I2Som még egy wikit is összerakott, kár, hogy ezen csak kínai nyelven van bármi információ. A PanGu a Tabobaón keresztül rendelhető, 499 RMB-ért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.