Hirdetés

Dizájnt váltott és lefogyott a 2023-as Asus Zenbook S



|

1 kg-os, 1 cm vastag és nagyon erős, mi az? Az Asus új ultrabookja nem csupán egy szimpla CPU-csere a megszokott csomagolásban.

Hirdetés

Nem véletlenül népszerű a Zenbook több generáció óta hazánkban is: reális áron prémium minőséget kínál, miközben valóban új és hatékony technológiára épül. Az elsők között jelent meg Zenbookokban a megfizethető OLED-kijelző, a teljes alumínium ház, a gép alját megemelő zsanér is. A 2023-as Zenbook S mégis más, mint elődei, mégpedig nem csupán annyiban, hogy újabb Intel platformra épül

Új dizájn, vékonyabb kivitel

Mindössze 1 cm vastag a 2023-as Zenbook S 13 OLED, amit a fedlap speciális gyártásával sikerült elérni, valamint a duplaventilátoros, 15%-kal csökkentett méretű NYÁK-lappal, aminél további előny, hogy az extra hűtés miatt 20%-kal nőtt a TDP-keret, így gyorsabb is lett az egész gép.

Hirdetés

A zsanér továbbra is megemeli a gép alsó részét kinyitáskor, emellett 180 fokig nyitható, ami jó néhány esetben jöhet kapóra. A speciális, úgynevezett Plazma Kerámia Alumínium fedlap dizájnja is teljesen megújult: az elegáns, minimalista vonalak az Asus jelet formálják, de nem tolakodó módon. Az Asus a környezetbarát gyártásra is odafigyelt, így több alapanyag is 100%-ban újrahasznosított, a csomagolás pedig notebooktámaszként is felhasználható. A vékony és könnyű kivitel ellenére a strapabíróságra is odafigyeltek, ezt jelzi a MIL-STD-810H minősítés.

10 mag és OLED

A Zenbook S 13 OLED-et már 13. generációs Intel Core i5/i7 CPU hajtja (i7-1355U és i5-1335U), amihez akár 32 GB DDR5 RAM és 1 TB PCIe 4.0 x4 SSD kapcsolódhat. Dedikált GPU nincsen, de a Wi-Fi 6E nem hiányzik, oldalt pedig a dupla Thunderbolt 4 portokon felül HDMI és normál USB is található. A 63 Wh-s akkumulátorral akár 14 órás üzemidőt is elérhetsz, tölteni pedig Type-C-n tudod a gépet.

A kijelző természetesen Asus Lumina OLED, abból is a legújabb generációs panel akár 550 nit fényerővel, 0,2 ms válaszidővel és Pantone, valamint Dolby Vision hitelesítéssel.

A feketeleves természetesen a gép ára, ami hazánkban Core i7-es CPU-val 650 ezer forint körülre várható májusi megjelenéssel. Ezen az árszinten jó pár, hasonlóan prémium konkurenssel kell megküzdenie az új Zenbook S-nek. Hamarosan tesztlaborunkba is ellátogat egy ilyen laptop és akkor kiderül, valóban olyan jól sikerült-e ez a nagyobb lélegzetvételű generációváltás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.