Hirdetés

Döbbenetes adatszivárgás az Intelnél, fontos adatok kerültek az internetre



|

20 gigabájtnyi szellemi tulajdon és belsős dokumentum szivárgott ki az Inteltől, és került fel az internetre.

Hirdetés

Az utóbbi hónapok biztonsági botrányai után egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy kár lenne azt hinni, biztonságban van valami a neten vagy a felhőben. Most ugyanis nem másnál, mint az Intelnél történt valahogyan hatalmas adatszivárgás, aminek hatására úgy 20 GB belsős Intel dokumentum, eszköz és szellemi tulajdon  került ki a webre. Az adatok az elmúlt egy évtizedből merítenek, vannak köztük prezentációs sablonok, BIOS-kódok, debugging eszközök. Az utóbbi évek legnagyobb szellemi tulajdonnal kapcsolatos szivárgása ez, ami chipgyártót érintett. 

Hirdetés

Az ügyre Till Kottmann, egy svájci szoftvermérnök hívta fel a figyelmet, és jelezte, hogy ez csak az első kör, bőven vannak még anyagok, mivel egy anonim illető, aki idén már bejutott az Intel rendszereibe rengeteg infót dobott át neki. Kottmann egyébként rendszeresen tesz közzé effajta kiszivárgott szellemi termékeket. 

Az Intel elismerte a történteket, szerintük a Resource and Design Centerből származnak az adatok: ezen keresztül külsős partnerek érhettek el bizalmas dokumentumokat. A nyomozás jelenleg is tart.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.