Hirdetés

Döbbenetes lesz a Huawei Kirin 1020-as chipje



|

A kínai óriás már dolgozik egy új Kirin SoC-n, amely a jelenlegi csúcslapka teljesítményének a dupláját kínálja.

Hirdetés

A legutóbbi jelentések szerint a Huawei több új chipen is dolgozik. A Kirin 710 például egy korábbi megoldás felújított változata lesz, és a Snapdragon 710 közvetlen ellenfelének szánja a vállalat. A Kirin 980 is készül, ez a következő Mate és P szériás zászlóshajók lelke lesz, vagyis részben a Snapdragon 845-re, részben a Snapdragon 855-re válasz. 

Hirdetés

A hírek alapján viszont már a Kirin 1020-as csúcslapkát is fejleszti a kínai óriás. Ez a chip az 5G-re koncentrál, így valamikor 2019 végén érkezhet meg, akkor, amikor az 5G is elstartol. A kínai márka ezzel egyszerre igen komoly teljesítménynövekedést is el akar érni. 

Állítólag a Kirin 1020 kétszer akkora teljesítményre képes, mint amit a jelenlegi P20 Próban lévő Kirin 970 tud. Az NPU is fejlődik, vagyis a mesterséges intelligencia még nagyobb hangsúlyt kap a Huaweinél. 

Az említett időpontok miatt szinte biztos, hogy a Kirin 1020 a Huawei Mate 12 (40?) és Mate 12 Pro (40 Pro?) készülékekben érkezik meg, 2019 utolsó negyedévében. A most következő csúcsmodellekbe a 7 nm-es Kirin 980 kerül majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.