Hirdetés

Döbbenetes nyereség: az egekben szárnyal a Samsung



|

Memóriák, kijelzők, egyéb alkatrészek és a Galaxy S8 terén is remekelt a Samsung, amely 3 hónap alatt 9,7 milliárd dolláros tiszta nyereséget szerzett.

Hirdetés

A Samsung az elmúlt három hónapja során 54,8 milliárd dolláros árbevételnek örülhetett, amiből 12,7 milliárd dollár volt a működési nyereség, és 9,7 milliárd dollár a tiszta nyereség. Ez a legmagasabb a cég történetében, és a fogyasztói szektorban működő cégek mezőnyében is nagyon jónak számít. 

Hirdetés

Természetesen a rekordok hátterében az áll, hogy a Samsung befektetései és fejlesztései beértek, a szektorban szinte minden gyártó Samsung memóriachipeket, Samsung OLED-paneleket és egyéb alkatrészeket akar, a dél-koreai gyártó pedig nem győzi újabb és újabb befektetésekkel, bővítésekkel kiszolgálni a piacot. 

A Samsung félvezetőgyártással foglalkozó divíziója 15,8 milliárdos eladást és 7,2 milliárdos működési nyereséget generált, ezért az elemzők ráragasztották a negyedévre a "memória-szuperciklus" jelzőt is. 

Remekelt a mobilos részleg is, ami 3,7 milliárdos működési nyereséget termelt, a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ eladásai 15 százalékkal szárnyalták túl az S7 tavaly ilyenkori keresletét. A fejlesztési- és anyagköltségek persze ezúttal kicsit lentebb nyomták a nyereség arányát. 

A Samsung várhatóan a történelem során másodszor is lekörözi az Apple-t nyereség terén. A Samsung most arra figyelmeztette az elemzőket, hogy a Galaxy Note 8 várható marketingköltségei és a Galaxy S8-láz kifutása elképzelhető, hogy lazább negyedévet hoz majd legközelebb. Az alkatrészeladások viszont ezt több mint ellensúlyozzák majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.