Hirdetés

Döbbenetes üzemidőt hozott a windowsos Samsung Galaxy Book S laptop



|

Qualcomm chipet épített a Samsung az új laptopjába, amely egy feltöltéssel 23 óra üzemidőt garantál.

Hirdetés

Menetrend szerint mutatta be a Samsung az elmúlt hetekben, hónapokban állandóan pletykált eszközöket, így a Galaxy Tab S6, a Galaxy Watch Active 2 és a Galaxy Note 10 modellek után itt van a Galaxy Book S nevű, ultrakönnyű laptop is. 

Hirdetés

Az új Samsung laptopba a Qualcomm Snapdragon 8cx lapkáját építették, és nem hasonlít annyira a Surface Laptopra, mint mindenki gondolta. A Snapdragon 8cx miatt egyébként jóval gyengébb teljesítményre képes, ugyanakkor az üzemideje sokkal hosszabb. 

A 8cx egy 7 nm-es chip, amit PC-khez terveztek. A Galaxy Book 2-höz mérten azért 40 és 80 százalékkal jobb processzor- és grafikus teljesítményt ígér a Samsung, ráadásul a lapka előnye, hogy passzív hűtést tesz lehetővé. Videolejátszás közben a Galaxy Book S üzemideje a 23 órát is eléri. 

A nagy kérdés továbbra is az, hogy van-e a processzor olyan erős, hogy a mindennapi használat zökkenőmentes legyen (eddig ez nagy gond volt az ARM-alapú PC-k esetében). Vagyis hiába kritizálják az Intelt a lemaradt fejlesztések és a magas fogyasztás miatt, az ARM-alapú windowsos laptopok eddig csak csalódást okoztak. 

A Samsung új, LTE-képes laptopja remélhetőleg már más lesz, a Qualcomm is sokat ígért ezzel a chippel. A notebook támogatja a gigabites LTE-t, azonnal bekapcsol, a 13,3 hüvelykes kijelzője 10-ponton érintésérzékeny. 256 vagy 512 GB tárhellyel jön, ami 1 TB-ra bővíthető. Ősszel, meghatározott piacokon válik majd elérhetővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.