Hirdetés

Dolby Vision HDR-képesek lettek az Oppo lejátszói



|

Az Oppo 4K-s Blu-ray-lejátszói ezzel elsőként támogatják a Dolby Vision HDR-t.

Hirdetés

A tavalyi év vége felé az Oppo azt ígérte, hogy a 4K-s Blu-ray-lejátszói az elsők lesznek, amelyek támogatást szereznek a Dolby Vision HDR-hez (a szükséges HDR-10-en felül). 

Hirdetés

A szoftverfrissítés most megérkezett a lejátszókhoz, vagyis az újdonság végre elérhető. Persze a különbség csak akkor látszik, ha valakinek van olyan 4K-s Blu-ray-lemeze, amely támogatja a Dolby HDR-es megoldását, valamint ezzel egyszerre a tévéje is kompatibilis a konfigurációval. 

Dolby Vision-kész lemezből egyébként egyre több lesz, a Gru és a Gru 2 után a Halálos iramban 8 és a Power Rangers is a listára kerül. A Sony és az LG saját kompatibilis lejátszókkal készül. 

Miközben a HDR önmagában is tágítja az elérhető színek és kontraszt világát, a Dolby Vision további mélységet és színt garantál, jelenetenként állítva az értékeket. A szabványt eddig leginkább csak streaming közben (az Amazon Prime-ról vagy a Netflixről) lehetett élvezni, de felbukkant már a Mass Effect: Andromeda játékban is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.