Hirdetés

Donald Trump nem engedi a Broadcomnak, hogy megvegye a Qualcommot



|

Elnöki rendeletben tiltotta meg Donald Trump, hogy a Broadcom felvásárolja a Qualcommot: az üzlet nemzetbiztonsági kérdés.

Hirdetés

A Broadcom hónapok óta igyekszik bekebelezni a Qualcommot, ez utóbbi viszont nem adja magát könnyen. Sokáig alulértékeltnek tartotta az ajánlatokat az igazgatótanács, de kiderült, hogy van az az ár, amiért eladó a cég. Az üzlet egyre valószínűbbnek tűnt: az Intel már arra készült, hogy óvintézkedésként felvásárolja a Broadcomot

Hirdetés

Az ügy végére most nem más, mint maga Donald Trump tett pontot. Az amerikai elnök egy elnöki rendeletben tiltotta meg a felvásárlást: a szingapúri Broadcom nem veheti meg a San Diegóban működő Qualcommot, egy ilyen üzlet ugyanis nemzetbiztonsági problémákat eredményezhetne Amerika számára. 

A Broadcom a döntésre egy közleménnyel reagált, amelyben rögzítette, hogy április 3-án kívánta a főhadiszállását Amerikába költöztetni. Úgy tűnik, hogy már túl késő. Az elnöki rendeletet ráadásul hivatali ajánlásra adták ki, a lehetséges felvásárlást egy ideje ugyanis már vizsgálják. 

Az erős hangvételű rendelet nem csak a Qualcomm felvásárlását tiltja meg a Broadcom számára, de bármilyen összeolvadást, megvásárlást vagy átvételt is, legyen az közvetlen vagy közvetett. 

Mondani sem kell, az Intel számára mindez óriási megkönnyebbülés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.