Hirdetés

Drágulni fognak az Xbox konzolok



|

A Microsoft igyekszik a lehető legtovább kitartani, de elkerülhetetlen lesz az áremelés.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt, augusztus végén jelentette be a Sony, hogy kénytelen megemelni a PlayStation 5-ök ajánlott fogyasztói árát az elszabadult infláció és a valuták ebből fakadó értékvesztése miatt, így annak, aki még nem szerezte be a konzolcsalád legújabb tagját, többet kell félretennie, ha az ünnepek során ezzel lepné meg magát.

Persze a készlethiány miatt az új generációs konzolok ára eleve magasabb volt az ajánlott fogyasztói árnál, csak azok kaphatták meg gépeiket 184 990 vagy 149 990 Ft-ért, akik nagyon hamar jelezték vásárlási szándékukat.

Hirdetés

A Nintendo már akkor jelezte, hogy a Switch esetében marad minden úgy, ahogy van, és a Microsoft is azt ígérte, nem követi a Sony példáját, hozzátéve, hogy azért folyamatosan mérlegelik a helyzetet.

Phil Spencer, az Xbox fejese a The Wall Street Journalnak adott interjújában elmondta, elkerülhetetlen lesz mind a konzolok, mind a játékok és a szolgáltatások árának emelkedése, viszont úgy érezték a cégnél, fontos, hogy az ünnepi szezonban még a régi árak maradjanak. Így aki karácsonyra szeretne Xboxot venni, annak nem muszáj sietnie - vagy legalábbis nem azért, hogy olcsón jusson új géphez. Kérdéses, hogy a készletek mikor fogynak el, nem ajánlott az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.