Hirdetés

DRAM-szintű sebességeket hoz a Toshiba XL-FLASH tárhely



|

A hibrid jellegű technológia érdekessége, hogy ezt a sebességet olcsóbban kínálja.

Hirdetés

A Toshiba a NAND flash modulok és memóriák egyik legnagyobb gyártója a világon, így aztán nem véletlen, hogy igyekszik az ágazat élén maradni a folyamatos fejlesztésekkel. A legutóbbi terméke az üzleti szektort célozza, és XL-FLASH a neve. Ez alapvetően egy hibrid megoldás, ami átmenetet jelent a NAND flash a DRAM technológiák között. Vagyis a gyors teljesítményt hozza el, a megszokottnál olcsóbban. 

Hirdetés

A NAND flash-re építő termékek, mint az M.2-es SSD-k általánosságban gyorsak, de nem annyira, hogy egy szerverbe vagy üzleti felhasználásra elegendőek legyenek. Cserébe nem felejtenek, és GB-onkénti arányban olcsóbbak. 

A DRAM modulok már sokkal gyorsabbak, elég, ha csak a RAMDISK-re gondolunk. A nagyságrendekkel jobb gyorsaság ára azonban, hogy ezek a modulok felejtenek, és jóval drágábbak is, ha GB-onként számolunk. 

Az XL-FLASH a két világot kombinálná, tehát nem felejt, de gyorsabb, mint a NAND flash-alapú tárolók. Viszont olcsóbb, mint a DRAM-alapú megoldások. 

Mivel a fogyasztóknak nincs szüksége elképesztően gyors átviteli értékekre, ezért az XL-FLASH egyelőre az üzleti szektort és az adatközpontokat célozza meg. Később persze az asztali és a mobil munkaállomásokban is felbukkanhat a technológia, amelynek a sorozatgyártása jövőre kezdődik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.