Hirdetés

DRAM-titkokat lopnak a kínai cégek



|

Dél-koreai jelentések szerint a kínai cégek a Samsung és az SK Hynix szellemi tulajdonát igyekeznek minél előbb és hatékonyabban ellopni.

Hirdetés

A memóriapiac óriásai közül a Micron nemrég igen szorult helyzetbe került Kínában. A jelentések szerint azonban a Samsung és az SK Hynix is áldozatává váltak a kiterjedt ipari kémkedésnek. A kínai DRAM-gyártók a Korea Times szerint mindent megtesznek azért, hogy ellopják a dél-koreai DRAM-gyártók legfontosabb szellemi tulajdonait. 

Hirdetés

Manapság a DRAM-gyártók a termékeiket évtizedek alatt megszerzett szabadalmak és szellemi tulajdon alapján építik fel. A kínai cégeknek ilyen nincs, és állítólag nem is hajlandóak ezeket licencelni. 

A dél-koreai nyomozást folytató hatóság egyik embere arról beszélt, hogy a kínai gyártók által folytatott ipari kémkedés legújabb célpontja a Samsung és az SK Hynix. A félvezetők gyártásában viszont kritikus fontosságúak a szabadalmak.

Az évtizedek alatt megszerzett szellemi tulajdon nélkül senki nem lehet meghatározó szereplő, mindez szükséges az új technológiákhoz és a nagy volumenű gyártáshoz. A különböző termékspecifikációkhoz és -dizájnokhoz is kvalifikáltatniuk kell magukat a cégeknek, hogy megfeleljenek az ügyfelek kéréseinek. A kínai cégek egy Samsung-mérnök szerint minderre nem állnak készen, és csak most jönnek rá, hogy a DRAM és a flash memória fejlesztése és gyártása nehezebb, mint gondolták. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.